1.

Making of

De Ambtsketen
Midden-Groningen

1e foto: schets van de ambtsketen.

2e en 3e  foto: de plattegrond schakels bestaan uit 3 delen die uit een plaat uitgezaagd zijn en op elkaar gesoldeerd.

2.

De schakels

Uit rechthoekig draad worden de tussenschakels gemaakt

De boog is onderdeel van het logo van Midden-Groningen en ze zijn in elkaar gehaakt om de samenwerking te symboliseren tussen de verschillende gemeenten.

3.

Hoofdschakels

Solderen, polijsten en frezen

Alle oogjes worden erop gesoldeerd. Na een eerste polijstsessie wordt de structuur erin gefreesd.

In de hoofdschakel zijn de 3 gemeentes die samengegaan zijn te herkennen. Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.

De 3 verschillende delen van de plattegrondschakel worden elk verschillend afgewerkt. Het hoogste deel wordt hoogglans gepolijst. Dit staat symbool voor de cultuur en bevolking die de nieuwe gemeente glans geeft. Het middelste deel wordt gestreept gefreesd en staat symbool voor de landbouw. Het laagste deel is ruw afgewerkt. Dit symboliseert de natuurgebieden in Midden-Groningen.

4.

De wapen en rijkswapen

De vereiste

Een van de vereiste was dat de penning aan een zijde het gemeentewapen moest bevatten en anderzijds het rijkswapen. De penning is zo gemaakt dat het gedraaid kan worden in een muntrand, zodat de gewenste kant voor gedragen kan worden.

5.

Het eindresultaat

Het koppelstuk waar de penning aanhangt is gemaakt van een triangel vorm. De 3 zijden hiervan symboliseren wederom de 3 gemeenten die zijn samengevoegd tot 1. De M en de bogen erboven zijn van het logo van Midden-Groningen.

Het eindresultaat gepresenteerd in een handgemaakte kist.